Krystian Chaustowicz
Treści:
Źródła białka: jajka, serek wiejski, twaróg, mleko, mięso, ryby, odżywki białkowe(Trec Whey 100) Źródła węglowodanów: owsianka, chleb żytni, ryż, makaron, kasze, tłuszcze: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, nasiona słonecznika. Jak obliczyć kalorie z żywności? Ważysz produkt na wadze kuchennej i wpisujesz wagę do kalkulatora kalorii na potreningu.pl lub możesz określić wagę na oko korzystając ze strony ilewazy.pl
Stosuję od początku mojej przygody z kulturystyką nabiał i rosnę, po za tym wystąpienie zakwaszenia organizmu dla zwykłego człowieka, który nie przekracza 3g białka na kg masy ciała jest małe.
Uwierz w ten kalkulator, proste. Różnice miedzy profesjonalnymi kalkulatorami wychodzą bardzo mało. Kamil podał wzór na kalorie na redukcję.
Tyle potrzebujesz kalorii. Białka i Węglowodany podziel przez 4, a tłuszcze przez 9 i wyjdą Ci makroskładniki do diety.
Ćwiczenia masz podane w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=ica-zu1MgAM na jednym treningu po 2 ćwiczenia po 3 serie.
No cóż...taka osobowość :)