Kamil Karpowicz
Treści:
Witam. Mam 24 lata, 198cm wzrostu, 99kg. Na siłowni ćwiczę od 3 tygodni. Spożywam dziennie ok 200g białka (w tym WPC 23g), 300g węglowodanów i około 150g tłuszczu. Mój bilans to 3200-3400kcal dziennie. Moim celem jest zbudowanie zdrowo wyglądającej, umięśnionej sylwetki, wzrost siły i sprawności i jednoczesne zachowanie obecnej wagi (min. 96kg) przy tkance tłuszczowej na poziomie 13-14%. Obecny poziom tkanki tłuszczowej to około 22-23%. Moje treningi to typowe FBW w pierwszym miesiącu ćwiczeń, 4 razy w tygodniu).
Oczywiście nie jem żadnych śmieciowych rzeczy. Spożywam różnego rodzaju mało tłuste mięso, dużo jajek, oliwę z oliwek, orzechy, ryż, ser żółty, twaróg, śmietanę, mleko, łososia wędzonego, tuńczyka, makrelę wędzoną, orzechy i słonecznik, warzywa, masło 82%, ciemny chleb ziarnisty, płatki owsiane, banan do owsianki lub po treningu. Zero słodyczy, słodzonych napojów, alkoholu, używek, fast foodów, imprez.
Dodatkowo spożywam witaminy Bodymax i ChelaMag B6 Olimpu.
Czy idę w dobrym kierunku? Co powinienem zmienić? Dodać/obciąć jakieś składniki? Czy obecny bilans kaloryczny zapewni mi spalanie tkanki tłuszczowej bez spadków masy mięśniowej? Domyślam się, że suplementacja odpada na tym etapie.
Pozdrawiam.