Tomasz Edward Szalewicz
Treści:
Aby przypadkiem - gajnerem nie zaczynac poranka .....tylko dobrze zbilansowanym snadankiem ...
Witaj , uwazasz Adrian ze w owocach z produkcji masowej te co znajduja sie w sieciach handlowych maja wartosci odzywcze. ? ...... zostawie bez komentarza . Trening to tylko 20 % sukcesu. Reszta to ... nie dieta jak styl zycia . Zdrowe odzywianie sie zgodne z naszym systemem odpornosciowym by na stare lata nie miec problemow z chorobami cywilizacyjnymi.
Witam , dzieki za odpowiedz. Co do mojego pytania to nie mam watpliwosci jesli chodzi o masowa produkcje . Jesli chodzi o producentow ktorzy hoduja w sposob naturalny ... tz zblizony do naturalnego to sklad elementow makro i micro jest zblizony ale nie zadawalajacy. Moim zdaniem w sklepach znajaduje sie ok 75% produktow smieciowych ktore nie maja zadnej wartosci odzywczej a niewielka ich czesc ma srednie wartosci . W porownaniu do produktow z 15-20 lat wstecz , wiekszosc zywnosci stracila ponad 50% swojej wartosci odzywczej. Dlatego moim zdaniem dieta sama nie wystarczy nawet jesli nie uprawiamy sportu a jesli uprawiamy jest nieodzowna. ...
Wiele osob o tym pisze i opinie sa podzielone , ze nie warto - ze kasa w bloto . Osobiscie ja , akcentuje " ja " biore na mase i na redukcje . Juz pisalem w inny poscie ze nie mam 20 lat, wiec te aminokwasy zabezpieczaja moje miesnie przed ich zbytnim rozpadem podczas intensywnego treningu silowego i pomagaja mi szybciej rekuperowac sily po treningu i nie tylko. Zreszta pani Mgr Monika Papuga-Sobczak , Dietetyk, Łódź Śródmieście wiele o tym pisze . Do BCAA zaliczamy trzy rozgałęzione aminokwasy EAA: walinę, leucynę i izoleucynę. Stanową one 1/3 białka mięśniowego. Ustalono, że BCAA pomagają zapobiegać rozpadowi mięśni podczas intensywnych ćwiczeń silowych na mase . Stanową one podstawę dla dwóch innych aminokwasów – glutaminy i alaniny – które uwalniają się w większych ilościach podczas dużego treningu tlenowego. Dodatkowo przynoszą one korzyści stosującym program utraty tkanki tłuszczowej sportowcom, którzy spożywają „nieodpowiednie” węglowodany.
http://www.efitek.pl/2014/11/najdokadniejszy-wzor-na-obliczenie.html
Ja bym napisal tak . W klasyfikacji związanej z wygodą wygrywają produkty nabiałowe. Natomiast w klasyfikacji jakosciowej mieso i jaja . Procentowe wykoystanie bialka z miesa jest o wiele wieksze niz z nabialu i di tego tluszcz.