Sebastian Dzuła
Treści:
Nie, zdecydowanie nie! Ta margaryna, która nie ma nawet połowy tłuszczu w tłuszczu(bo przecież na tłuszczu chcesz smażyć) nie nadaje się do spożywania w żadnych wypadku, tym bardziej na smażeniu. Używaj lepiej oleju winogronowego, oliwy itp. Możesz też spróbować smażyć na tzw. PAM'ie, jest to bezpiecznie z tego względu, że nie zawiera tłuszczu i można na nim dobrze usmażyć mięso, naleśniki itd. Wpisz w google PAM spray, bez problemu znajdziesz sklep gdzie można to kupić.
I jeszcze moja odpowiedź na trzecie pytanie; duże brzuchy u kulturystów biorą się od hormonu wzrostu-somatropiny(HGH). W połączeniu z insuliną efekt w postaci owego brzucha jest jeszcze większy.
W przypadku diety ketogenicznej tłuszcze zwierzęce są dobre, na przykład na śniadanie jajecznica, czy omlet z bekonem są dobre, tak samo tłustsze mięso, jak szynka wieprzowa czy wołowina są dobrym rozwiązaniem. Od siebie napiszę jeszcze, że wielu trenerów(np. pan Michał Karmowski) mówi, że ta dieta jest zła, ze względu na to, że nasz mózg potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania odpowiednią ilość ww(do m.in uregulowania produkcji hormonów), jednak wystarczy dostarczyć około 30-40g węglowodanów z warzyw(np. brokuł), żeby stan ketozy się utrzymał i żeby nasz organizm prawidłowo funkcjonował.