Zadaj pytanie
30 października 2013 17:16

Gotowanie warzyw

Witam.
Czy mozna gotwac rozne rodzaje warzyw w jednym naczyniu?
Pozdrawiam.
633
3

Witamy,

tak, nic nie stoi na przeszkodzie. Warto tylko pamiętać o tym, że różne warzywa potrzebują innego czasu gotowania i należy sprawdzać co jakiś czas ich gotowość do spożycia.

 

Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):

https://www.youtube.com/ZapytajTrenera

http://www.zapytajtrenera.pl

dodał odpowiedź 30 października 2013 17:30
Jeżeli mają taki sam czas gotowania, to czemu nie, istnieją przecież różne miksy warzywne do gotowania. To tylko moja opinia :D
dodał odpowiedź 30 października 2013 19:17
Tak, tylko chodzi mi o to ze podczas gotowania np. ryzu woda robi sie metna (cos wydziela sie z ryzu?). Zatem czy podczas gotowania np. ryzu i ziemniakow nie wplynie to jakos na wartosc odzywcza (ktoregos z nich). Pytanie wydaje sie oczywiste, ale intryguje mnie to od jakiegos czasu i chce sie upewnic.
dodał komentarz 30 października 2013 21:14
Ta mętna biaława woda po gotowaniu ryżu to wytrącona skrobia i raczej ryż powinno gotować się oddzielnie. Ale pytałeś o gotowanie różnych warzyw razem, a ryż to zboże, pod hasłem warzywa zrozumiałem jarzyny, wybacz :D
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie