19 października 2013 22:48 •
Redukcjawarzywa
Witam mam pytanie, czy podliczać ww z warzyw np. z Kalarepy takiej? Zjadam często jedną w ostatnim posiłku do twarogu ( dont hate me, takie dziwne smaki mam ), lub pomidory jakieś. Ogólnie czy ww z warzyw na redukcji liczyć i czy wystrzegać się ich w porach wieczornych ? i czy kalarepa jak i inne warzywka zielone mogą być przy redukcji jako przekąską? Dziękuje z góry.
1063
3
Witamy,
nie ma potrzeby wliczania do bilansu warzyw. Polecamy szczególnie na redukcji spożywania brokułów i szpinaku, ale pomidory czy kalarepa też oczywiście mogą być.
Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):
dodał odpowiedź 20 października 2013 00:51
warzywa się je bez ograniczeń do posiłków . Możesz zjeść ile chcesz i ich się nie wlicza w dietę .A dlaczego można je jeść do oporu ? dlatego ,że są źródłem błonnika . I powiem Ci ,że jeśli będziesz głodny po posiłkach podczas redukcji to dawaj więcej warzyw ;) Wtedy napewno nie będziesz głodny a dobrze Ci to zrobi :) Pozdrawiam
dodał komentarz 20 października 2013 21:07
Tutaj trzeba tez byc ostroznym. Nadmiar blonnika moze Ci wypchac brzuch, tak jak i nadmiar weglowodanow :) Natomiast sam polecam jesc ich duzo. Pozdrawiam!
dodał odpowiedź 20 października 2013 10:40
Kwestia jaka redukcja, jak mocna wycinka to wliczaj warzywa, jak tylko redukcja nadwagi to nie musisz.