3 kwietnia 2014 19:51 •
Liczenie białka z całego dnia źródła
Witam
Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak wliczać białko do diety, a mianowicie interesuje mnie wliczanie białka ze źródeł takie jak ryże, makarony, fasole, pieczywo, warzywa, dynia, słonecznik. Licząc białko z każdego produktu wychodzi mi 170-178 g dziennie, dzisiaj sprawdziłem ile wychodzi białka z źródeł mięsa, nabiał wyszło mi 129 g, z czego ogólna ilość dzienna sięga 178. Dodam link do mojego profilu na myfitnesspal myślę że to pomoże w zrozumieniu mojego pytania http://www.myfitnesspal.com/food/diary/cotytupocotytu Ważę 83kg mam 180 cm wzrostu aktualnie redukuję tkankę tłuszczową przy obecnej diecie waga leci w dół. Interesuje mnie tylko sprawa dostarczania/wliczania białek w dzienny bilans.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozrawiam
Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak wliczać białko do diety, a mianowicie interesuje mnie wliczanie białka ze źródeł takie jak ryże, makarony, fasole, pieczywo, warzywa, dynia, słonecznik. Licząc białko z każdego produktu wychodzi mi 170-178 g dziennie, dzisiaj sprawdziłem ile wychodzi białka z źródeł mięsa, nabiał wyszło mi 129 g, z czego ogólna ilość dzienna sięga 178. Dodam link do mojego profilu na myfitnesspal myślę że to pomoże w zrozumieniu mojego pytania http://www.myfitnesspal.com/food/diary/cotytupocotytu Ważę 83kg mam 180 cm wzrostu aktualnie redukuję tkankę tłuszczową przy obecnej diecie waga leci w dół. Interesuje mnie tylko sprawa dostarczania/wliczania białek w dzienny bilans.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozrawiam
377
2
dodał odpowiedź 4 kwietnia 2014 14:43
Oczywiscie ze nalezy wliczac i nie ma co sie martwic ze jest to niepelnowartosciowe białko.
dodał odpowiedź 4 kwietnia 2014 16:30
A czy na przykład warto podbić trochę białko w górę? mam na myśli wartościowe białka. Zaznaczę że teraz mam 6 porządnych treningów w tygodniu, jeden lekki, do tego 3 razy cardio 30 min. Czy warto podbić białko do np 2.5g na kg ciała. z racji tego że wysiłek jest w miarę duży ?