9 października 2013 19:31 •
Na co dobry ryż ?
Ciągle słyszę, że ryż jest na masę czy to prawda ? Czy będąc na diete powinnam unikać ryżu czy wrecz przeciwnie ?
1021
9
dodał odpowiedź 9 października 2013 22:41
Tak jak napisał kolega- na redukcji nie wolno nam całkiem odrzucać węglowodanów i tłuszczy, gdyż to też nie przyniesie oczekiwanych rezulatatów.
dodał odpowiedź 9 października 2013 23:08
Nie musisz unikac ryzu, jest fajnym zrodlem weglowodanow. Jego nadmiar podczas redukcji bedzie mial zly wplyw, natomiast jego "wyliczone" spozycie jest jak najbardziej wskazane. Ludzie, ktorzy mowia: nie jedz bananow, bo przytyjesz, albo: jedz tylko warzywa to schudniesz- zazwyczaj nie maja pojecia o dietetyce;) Nie sluchaj pierdol i zawsze pros o zrodla informacji (odpada: przeczytalem w necie) i szukaj potwierdzonych naukowo badan, pytaj ludzi, ktorzy maja juz jakas wiedze. Pozdrawiam!
dodał odpowiedź 11 października 2013 10:36
Dokladnie ryż jest na mase kurczak na rzeźbe. A tak powaznie brednie, nie ma produktów na mase i produktów na rzeźbe.
dodał komentarz 30 listopada 2013 11:55
ryz to sweitny produkt weglowodanowy
dodał odpowiedź 30 listopada 2013 11:56
jak i na mase jak i na rzezbe, wszystko zalezy w jakich ilociach
dodał odpowiedź
dodał komentarz 30 listopada 2013 11:56
no to zalezy w jakich ilosciach
dodał odpowiedź 30 listopada 2013 14:05
Nie ma podziału produktów na masę i produktów na rzeźbę.
dodał komentarz 30 listopada 2013 14:05
Liczy się bilans kaloryczny a w mniejszym stopniu to co jemy