29 kwietnia 2015 22:30 •
Grahamkainne pieczywo
Witam, czy warto jeść grahamki na diecie redukcyjnej? Jeżeli nie, to jakie inne pieczywo powinienem wybrać z półki sklepowej na redukcji? Pytam oprócz chleba żytniego, może jakieś bułki inne są zalecane, pozdrawiam
1119
9
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:46
Siemanko, polecam zrobić sobie samemu bułeczki. Na Fb Michała Karmowskiego jest przepis jak zrobić domowe bułeczki. Są o niebo lepsze i o wiele zdrowsze. A po za tym wiesz co jesz.
dodał komentarz 29 kwietnia 2015 23:08
Wiem, wyglądają apetycznie, ale są czasochłonne :/
dodał komentarz 29 kwietnia 2015 23:09
no tak, ale uwierz mi warto poświęcić chwilkę czasu na to. A po za tym zrób sobie więce i zamroź w zamrażarce i wyciąg jak będziesz chciał ;)
dodał komentarz 18 czerwca 2015 17:24
ale czy takie mrożone dobrze smakuje ?
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:57
Najlepiej to bułki zastąpić chlebem ciemnym, peloziarnistym. Mniej zatem roboty z nim niż z bułkami jak byś chciał sam upiec ;)
dodał komentarz 29 kwietnia 2015 22:58
Maciek mnie roboty tak. Ale odpowiedz na pytanie czym się różnie chleb ciemny od zwykłego ? Niczym. Chleb ciemny jest tylko zabarwiony barwnikiem.
dodał komentarz 29 kwietnia 2015 23:07
Dopisałem, chleb ciemny pełnoziarnizsty. Zdaje sobie z tego sprawę, że w sklepach jest mnóstwo "żytnich chlebów" (bo niby ciemne to dobre) a po spojrzeniu na skład jest "mąka pszenna 70 %, mąka żytnia 30%"
dodał komentarz 29 kwietnia 2015 23:07
A chleb jest po prostu barwiony karmelem
dodał odpowiedź 18 czerwca 2015 17:25
a jakieś pełnoziarniste jadasz ?