9 marca 2015 15:53 •
Jakie źródła białka przy ułożeniu diety?
Witam, jakie źródła białka należny brać pod uwagę przy układaniu diety. Czy należy uwzględnić białko pochodzące np. w typowych węglach (ryż brązowy, makaron pełnoziarnisty itp.) czy białko z mięsa, ryb, nabiału i jaj?
869
6
dodał odpowiedź 9 marca 2015 17:55
Witaj,
W swoją kaloryczność i makroskładniki wliczaj każde zjedzone białko, nawet te pochodzenia roślinnego (makaron,ryże czy płatki owsiane) czy te zwierzęcego. Pozdrawiam :)
dodał komentarz 9 marca 2015 18:11
dzięki za odpowiedź:)
dodał odpowiedź
dodał komentarz 9 marca 2015 18:11
dzięki za odpowiedź;)
dodał odpowiedź 13 marca 2015 18:03
Białko każdego pochodzenia wliczaj do swojego zapotrzebowania. Stawiaj głównie na to pochodzenia zwierzęcego.
dodał komentarz 13 marca 2015 18:04
dobrym źródłem białka jest też nabiał. warto go dodać do swojej diety.