smazenie na oleju
Witam co sadzicie o smazeniu na oleju rzepakowym dzieki za odp pozdro
1143
6
dodał odpowiedź 19 grudnia 2014 17:35
Siemanko, jak dla mnie spoko. Ale pamiętaj o wliczaniu jego do swojego makro.
dodał komentarz 21 grudnia 2014 16:27
Za zawsze wszystko wliczam do kalorycznosci ogolnej pozdro
dodał odpowiedź 19 grudnia 2014 18:52
Może być. Sam używam go do smażenia omletów.
dodał odpowiedź 19 grudnia 2014 21:37
Ok dzieki za odp pozdro
dodał odpowiedź 20 grudnia 2014 13:45
Witaj. Jak najbardziej olej rzepakowy jest dobrym olejem do smażenia. Mimo iż jest to olej z przewagą tłuszczy wielonienasyconych można na nim smażyć, gdyż zawiera przeciwutleniacze (Witamina E, która zawiera w składzie tokoferole), dzięki czemu jego temperatura dymienia nie jest tak niska jak przy pozostałych tłuszczach wielonienasyconych typu: olej słonecznikowy, lniany (ten nada się idealnie na zimno) itd. Również go używam :) Mam nadzieję, że pomogłem. W razie pytań wal śmiało. Pozdrawiam serdecznie :)
dodał komentarz 20 grudnia 2014 14:09
Ok dzieki za odp pozdro