29 września 2014 19:35 •
Na czym smażyć kurczaka ?
Hej
Możecie mi podpowiedzieć na czym smażyć kurczaka aby nie ociekał tłuszczem ?
Jeśli możecie podpowiedźcie co można przygotować do jedzenia dzień wcześniej do pracy.
Z góry dzięki
Możecie mi podpowiedzieć na czym smażyć kurczaka aby nie ociekał tłuszczem ?
Jeśli możecie podpowiedźcie co można przygotować do jedzenia dzień wcześniej do pracy.
Z góry dzięki
1721
7
dodał odpowiedź 29 września 2014 19:40
Ja smarze na oleju ryżowym i z pestek winogron,wystarczy odrobina i nie mam problemów z ociekającym tłuszczem. Może dodajesz go za dużo. A co do jedzenia to możesz zabrać normalny posiłek przecież wystarczy, że włożysz do pojemnika na żywność (kurczak z ryżem i warzywami).
dodał odpowiedź 29 września 2014 19:56
Na dobrej patelni stalowej - uwierz lub nie ale są takie do których nie potrzebujesz tłuszczu, albo bardzo mało tłuszczu. Warto zainwestować. Ewentualnie dobra patelnia teflonowa lub grillowa z powłoką z teflonu. Jeśli chodzi o tłuszcz na którym masz smażyć to najlepszy będzie olej kokosowy lub smalec(tak wiem, że mnie tutaj zjadą ale sam przeczytaj: http://hipokrates2012.wordpress.com/2013/08/29/smalec-na-zdrowie/). Oliwa z oliwek też nie będzie najgorsza. Dodatkowo są spraye na których można smażyć "cooking sprawy" - mają 0 kalorii.
dodał komentarz 29 września 2014 20:16
Dzięki za dobry artykuł, warty przeczytania.
dodał komentarz 29 września 2014 20:31
Spoko. Sam ostatnio się nad tym zastanawiałem, to mogłem się podzielić tym co wiem :)
dodał odpowiedź 29 września 2014 21:16
Polecam patelnie ceramiczna zero tluszczu lub w zaleznosci od potrawy tylko delikatnie przesmarowana pedzelkiem...pozdro
dodał odpowiedź 3 października 2014 10:34
Ja kurczaka rzadko kiedy smażę a raczje duszę.
Patelnia tefolonowa lub ceramiczna a kurczaka wcześniej można zamarynowac w oliwie i nic na pewno nie przywże
dodał odpowiedź 4 października 2014 00:04
Polecam beztłuszczowe oleje do smażenia.