Jak przyrządzać jajka?
WITAM ! mam pytanie odnośnie tego w jaki sposób najlepiej przyżądzać jajka. Na twardo, na miękko czy smażyć bez tłuszczu ?:D Czy ma to wogóle jakieś znaczenie ?
1486
5
dodał odpowiedź 7 września 2014 12:45
Witaj, to wszystko zależy od Ciebie. Możesz je jeść na twardo, na miękko, możesz robić omlety, jajecznice :) Pozdrawiam
dodał odpowiedź 7 września 2014 13:16
Kwestia gustu, wartości takie same.
dodał odpowiedź 7 września 2014 14:02
Najlepiej?! - tu raczej decyduje kwestia gustu i upodobań
dodał odpowiedź 7 września 2014 14:04
ja robie w postaci omleta z platkami owsianymi i suszonymi sliwkami bez tluszczu dlatego ze nie dodzielam zoltek w ktorych jest juz tluszcz dorzucam tylko jeszcze maslo orzechowe
dodał odpowiedź 7 września 2014 17:27
Słyszałem, że ma to znaczenie. Głowy nie dam, ale podobno z punktu dietetycznego najlepiej na miękko - gdzieś mi się to obiło o uszy.