Zadaj pytanie
6 września 2014 15:14

Przygotowywanie i przechowywanie żywnośći.

Witam :)
Mam pytanie odnośnie przechowywania mojego wcześniej przygotowanego mięsa.
A więc, czy jeśli przygotowuję kurczaka w piątek (część zjadam po treningu) a resztę włożę do lodówki i zjem w poniedziałek/wtorek to na dłuższą metę nic mi nie będzie? Cały czas tak robię, a teraz naszło mnie to pytanie.
1011
5
dodał odpowiedź 6 września 2014 15:18
Najlepiej przygotowywać posiłki codziennie np: rano wszystko, albo wieczorem dnia poprzedniego. 3 dniowe mięso jest już stare i w dodatku im dłużej leży tym więcej składników odżywczych traci.
dodał komentarz 6 września 2014 21:19
wydaje mi się, że tylko pod warunkiem tlenu i światła, czego nie ma w szczelnie zamkniętym pudełku.
dodał komentarz 6 września 2014 22:45
Dla mnie to jedzenie jest już po prostu nieświeże i stare. Nie jestem pewien, ale tak na logikę skoro to jedzenie się starzeje to i chyba też spada jego wartość odżywcza?
dodał odpowiedź 6 września 2014 15:27
Przeżyłeś? Nic Ci nie dolegało ? to nie ma problemu. Jeśli Ci takie jedzenie smakuje to jedz. Przygotowanie kurczak trwa ok 10-15 minut, a nie wierze, że nie znajdziesz tyle czasu na przygotowanie świeżej porcji.
dodał odpowiedź 7 września 2014 13:03
Skoro cały czas tak robisz i zdaje egazmin to czemu nie. Ja zawsze sobie robie z maks 1-2 dniami wyprzedzenia
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie