Zadaj pytanie

Michał Szymoniak

Michał Szymoniak
ranking
270
pytania
1
komentarze
0
odpowiedzi
0

Treści:

9 września 2014 10:20

Witam imiennika i za razem rówieśnika !

Właśnie kończę oglądać Twoje programy na YouTube i na stronie Treca. Śledzę twoją karierę już od dobrych kilku lat i jestem pod wrażeniem osiągnięć jakie uzyskałeś . GRATY !

O ile to możliwe chciałbym uzyskać od ciebie kilku porad.

coś o mnie . Wiek 35 lat waga 95 kg przy 182 cm . BMI ok 25-30 ( obwód na wysokości pępka ok 86-90)

Mam swoją siłownię mały atlasik o raz wolne ciężary. Ćwiczę od ok 4 lat z różnymi przerwami . Waga przy której zaczynałem ćwiczyć od 115 kg , po 12 m-c zszedłem do 81 kg. Później przytyłem do 95. Jak pisałem wcześniej , większość ćwiczeń, które wykonywałem do tej pory to były ćwiczenia wielostawowe przy użyciu sztangi hantli ławek i stojaków .

Pod koniec wakacji wygrałem w radio Eska trzy miesięczny karnet do Pure Atomic, korzystając z zaistniałej sytuacji chciałbym poprawić swoją sylwetkę do poziomu zadowalającego i stad mam kilka pytań:

czy dobrym wyborem byłoby wykonywanie ćwiczeń na maszynach aby pobudzić te włókna mięśniowe , które nie brały udział w ćwiczeniach wielostawowych ?
czy rozkład treningu na takie partie byłby odpowiedni ? pn. klatka bic wt nogi środa off czw klatka łydki pt barki tric duże partie 4-5 ćwiczeń po 4 serie małe po 3 ćwiczenia zakres 16-8 powtórzeń
kardio zacząć od 20 min po każdym treningu rower bieżnia orbitrek
pure ma też w ofercie ćwiczenia zbiorowe takie jak : ketle sesja 20 min jatmi fitnes 40 min czy cykling 60 min - warto coś takiego włączyć aby przyspieszyć dojście do celu ?

Dieta :
obecnie jem 5 posiłków 1 4 całe jaka , drugi i trzeci 100 g ryżu + 200g piersi lub żołądków z kuraka , potreningowy 150g kaszy kukurydzianej +20g kury lub żołądków kolacja 200g chudego twarogu z 10 g oliwy i 10 g pestek z dyni cebula i ogórek konserwowy . Do posiłków oprócz pierwszego jakieś warzywa - pomidor ogórek cukinia , kalafior, brokuły brukselka

btw wychodzi białko ok 210 g węgle 310 tłuszcz 50-60 g zapotrzebowanie ok 2700 kal. Nie wiem czy nie za dużo ?

Czy Twoim zdaniem zamiana piersi na podroby , podudzia lub udka z kurczaka gotowane na parze bez skóry mają sens ?

z góry dzięki za odpowiedź

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie