Grzegorz Dołężka
Treści:
To zależy od wagi, beztłuszczowej masy ciała, treningu i innej aktywności fizycznej itp. Myślę, że jeżeli trenujesz siłowo to około 2 g białka na kg powinno być ok. Nie przesadzaj z ilością, tak jak napisał kolega wcześniej, żebyś nie jadł więcej niż te 2.5g na kg masy ciała.
Najlepiej to trzymać dietę. Gainer to nic innego jak smakowy cukier w proszku. Trzymaj się od niego z dala. Lepiej sobie ugotuj ryżu, kaszy ziemniaków itp.
Poczytaj trochę o treningu FBW - Full Body Workout.
Białka daj jakieś 2 g na kg masy ciała. Jeżeli chodzi o rozłożenie węglowodanów i tłuszczu to tłuszcz minimum 1 g na kg masy ciała. Reszta węglowodany.
Na pewno trochę przez wysoką temperaturę "zniknie" ale większość zostaje. Przecie prawie wszystkie produkty podlegają obróbce termicznej. Nie przejmuj się.
Proponuję robić raz bardziej siłowo, mniejsza ilość powtórzeń, a większy ciężar. Następny trening większa liczba powtórzeń, a mniejszy ciężar. Staraj się czuć mięsień. Optymalny zakres powtórzeń to 3-12