Zadaj pytanie

Grzegorz Dołężka

Grzegorz Dołężka
ranking
5
pytania
5
komentarze
437
odpowiedzi
1820
odznaki Ekspert złoty Komentator srebrny

Treści:

dodał odpowiedź 24 marca 2016 11:45

To zależy od wagi, beztłuszczowej masy ciała, treningu i innej aktywności fizycznej itp. Myślę, że jeżeli trenujesz siłowo to około 2 g białka na kg powinno być ok. Nie przesadzaj z ilością, tak jak napisał kolega wcześniej, żebyś nie jadł więcej niż te 2.5g na kg masy ciała.

dodał odpowiedź 24 marca 2016 11:43

Najlepiej to trzymać dietę. Gainer to nic innego jak smakowy cukier w proszku. Trzymaj się od niego z dala. Lepiej sobie ugotuj ryżu, kaszy ziemniaków itp.

dodał odpowiedź 24 marca 2016 11:41

Poczytaj trochę o treningu FBW - Full Body Workout.

dodał odpowiedź 24 marca 2016 11:40

Białka daj jakieś 2 g na kg masy ciała. Jeżeli chodzi o rozłożenie węglowodanów i tłuszczu to tłuszcz minimum 1 g na kg masy ciała. Reszta węglowodany.

dodał odpowiedź 11 marca 2016 14:30

Na pewno trochę przez wysoką temperaturę "zniknie" ale większość zostaje. Przecie prawie wszystkie produkty podlegają obróbce termicznej. Nie przejmuj się.

dodał odpowiedź 8 marca 2016 15:44

Proponuję robić raz bardziej siłowo, mniejsza ilość powtórzeń, a większy ciężar. Następny trening większa liczba powtórzeń, a mniejszy ciężar. Staraj się czuć mięsień. Optymalny zakres powtórzeń to 3-12

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie