Zadaj pytanie

Artur Pliś

Artur Pliś
ranking
10
pytania
2
komentarze
153
odpowiedzi
1343
odznaki Ekspert złoty Komentator srebrny

Treści:

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:22

oblicz sobie zapotrzebowanie kaloryczne i staraj się wliczać do jadłospisu każde posiłki np na stronie www.ilewazy.pl albo potreningu.pl Zobaczysz ile zjadasz i staraj sie nei przekraczać limitu bilansu :) Jedz zdrowe produkty i powinno być ok :) W obiedzie jaki masz w domu ogranicz troche np zniemniaki i zobaczysz jakie będą efekty

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:18

Prawdopodobnie rozregulowałaś sobie metabolizm i zjadasz o dużo ale to dużo za mało jak powinnaś,, Musisz podliczyć ile zjadasz kcal w ciągu dnia i od takiego pulapu zacząźć swoją dietę jeśli twoje zapotrzebowanie to np 2000kcal a zjadasz 1000 to diete zaczynasz od 1000 i powoli idziesz w góre z tygodnia na tydzień zwiększasz o 100kcal nie bój się nie przytyjesz bo itak ci ągle jesteś na deficycie kalorycznym :) Podstawa to obliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na necie jest dużo kalkulatorów które to obliczają np na potreningu.pl Olibcz sobie tam zapotrzebowanie i odejmij od tego 200-300kcal Następnie rozłóż makroskładniki czyli białko 2g do 2,5g na kg masy ciała tłuszczy 1-1,5g na kg masy ciała reszte stanowią węglowodany reszte to znaczy resztę zapotrzebowania kalorycznego które ci zostało. 1g białka to 4kcal 1g Tłuszczu to 9kcal węgle 4kcal źródła białka to nabiał sery wędliny chude kurczak indyk podroby fasola ryby tłuszcze to ryby oleje rośline orzechy migdały Węgle to pieczywo makarony ryże ziemniaki Kolejnym krokiem jest zrobienei jadłospisu na portalu potreningu.pl lub ilewazy.pl możesz prowadzić dziennik żywieniowy i jadłospis z podziałem na kcal ile spożywasz białka tłuszczy i węgli. Pobaw się tym i spróbuj coś ułożyć.

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:13

Wliczaj do diety dużo owsianki otrębów siemie lniane hamują apetyt i nie czuje się człowiek tak cały czas głodny możesz wsypać owsianke do jogurtu i na jakiś czas będziesz miała spokójl :)

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:08

diete rozpisujesz na 5 posiłków możesz je dzielić tak 40% białko 30% węgle 20% tłuszcze. Podstawa to obliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na necie jest dużo kalkulatorów które to obliczają np na potreningu.pl Olibcz sobie tam zapotrzebowanie i odejmij od tego 200-300kcal Następnie rozłóż makroskładniki czyli białko 2g do 2,5g na kg masy ciała tłuszczy 1-1,5g na kg masy ciała reszte stanowią węglowodany reszte to znaczy resztę zapotrzebowania kalorycznego które ci zostało. 1g białka to 4kcal 1g Tłuszczu to 9kcal węgle 4kcal źródła białka to nabiał sery wędliny chude kurczak indyk podroby fasola ryby tłuszcze to ryby oleje rośline orzechy migdały Węgle to pieczywo makarony ryże ziemniaki Kolejnym krokiem jest zrobienei jadłospisu na portalu potreningu.pl lub ilewazy.pl możesz prowadzić dziennik żywieniowy i jadłospis z podziałem na kcal ile spożywasz białka tłuszczy i węgli. Pobaw się tym i spróbuj coś ułożyć.

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:06

można budować jednoczesnie siłe i wytrzymke ale myśle że po crosie w pon lepiej zrobić dzień przerwy i we środe zrobić siłowy Organizm to nie maszyna

dodał odpowiedź 7 lutego 2014 19:04

Skoro nigdy nei brałeś suplementów to lepiej było zacząć od mono.. Dawkuj po 5g przed treningiem i 5 po w capsie jest chyba 1250 czyli 4 capsy

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie