Piotr -
Treści:
Witam,
Chciałbym zapytać o rzeczy, na które należy zwracać uwagę przy układaniu diety redukcyjnej dla kobiety która ma zaburzoną gospodarkę hormonalną (niedoczynność tarczycy wpadająca w nadczynność). Dodatkowo problemem są produkty mięsne, gdyż nie spożywa ona mięsa. Waga 64kg, wzrost 164cm.
Od dwóch mięsięcy jest na diecie ułożonej przez trenera personalnego ale schudła 3kg. Głównym założeniem diety było usunięcie glutenu z diety, suplementacja wit b-complex, maca, ashwaghandha, probiotyki (25 szczepów).
Dieta wyglądała następująco:
- śniadanie: kawa z mlekiem bez laktozy
-II śniadanie: kromka chleba bez glutenu 50g + 2 jajka + pomidor
-Obiad: 50g ryżu, warzywa, 120g kurczaka
-Kolacja: Sałatka z łososiem 125g (warzywa pomidory, kukurydza, papryka)
Dodatkowo 2-3 razy w tygodniu trening siłowy.
Proszę o pomoc, gdyż z powodu słabych wyników brakuje motywacji do dalszego odchudzania.