Zadaj pytanie

Mateusz Gołębiewski

Mateusz Gołębiewski
ranking
46
pytania
73
komentarze
96
odpowiedzi
117
odznaki Atleta złoty Ekspert brązowy Komentator brązowy Rekordzista brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 16 stycznia 2014 17:19

Dokladnie, musisz dobrze regenerowac miesnie zeby byly efekty widoczne. 3-4 razy w tyg powinno wystarczyc .

dodał odpowiedź 16 stycznia 2014 13:50

może tak prościej, a więc: masa ciała * 24 * (i tu w zależności od intesywności i ilości treningów) 1,3 lub 1,5 lub 1,7 (przy intesywnych treningach. Wychodzi nam takie bardzo ogólne zapotrzebowanie kaloryczne, i w zaleznosci od tego czy chcemy redukcje czy mase (+,-) 400-500kcal. Pozdro :)

dodał odpowiedź 15 stycznia 2014 23:05

czy*, sorki za literówę :P

dodał odpowiedź 15 stycznia 2014 22:20

Wizualnie nie mam pojęcia, ale zawsze tkankę tłuszczową można sobie wyliczyć poprzez swój obwód w talii oraz wagę, potreningu.pl tam są odpowiednie kalkulatory. Pozdro

dodał odpowiedź 15 stycznia 2014 15:08

CrossFit to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie trening obwodowy.

dodał odpowiedź 15 stycznia 2014 15:06

za mało napisałeś o sobie wiec nie da sie stwierdzic jaki bylby dla Ciebie najlepszy. Dobrym rozwiązaniem jest chlebek pełnoziarnisty np. ze słonecznikiem, bogaty w witaminy, zdrowy, dużo węglowodanów. przykładowy przepis : 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki suchych drożdży instant 1,5 łyżeczki soli 80 g pestek słonecznika 30 g pestek dyni 30 g siemienia lnianego ok. 350 ml ciepłej wody Połącz ze sobą w misce mąkę, drożdże, sól, pestki słonecznika, dyni i siemię lniane. Powoli zacznij dolewać wodę i zagniatać ciasto. Gdy uzyskasz jednolitą masę, zagniataj mocno przez ok. 10 minut. Miskę wyłóż folią do żywności. Do środka włóż ciasto i przykryj kolejną warstwą folii. Odłóż w ciepłe miejsce (na przykład obok lekko rozgrzanego palnika) aż podwoi objętość. Gdy ciasto podwoi objętość, wyjmij je z miski i zagniataj kolejne 5 minut i uformuj bochenek. Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, połóż na niej ciasto, przykryj folią aluminiową i ponownie odłóż do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Piecz aż bochenek zrobi się brązowy, a po wsadzeniu w niego wykałaczki, wyjdzie sucha bez przyklejonego ciasta.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie