Ewelina Borta
Treści:
W 100 % nie zrezygnowałam z glutenu bo wiadomo że jest on nawet w musztardzie. Wybieram naturalne bezglutenowe produkty, nie ciastka pszenne bez glutenu. chociaż dzisiaj na paczka sie skuszę :) jak będę w Polsce to muszę udać się do lekarza. Tylko Ci lekarze.... Co do błonnika to mysle, że jest ok ponieważ ograniczylam go w poprZednim tygidniu i do wc poszłam po 4 dniach.
Tak,miałam te problemy przed wprowadzeniem danych zmian w zywieniu. Nie mam nietolerancji na gluten świadomie go nie jem ze względu zdrowotnych ponieważ uważam że niczego dobrego nie wnosi. Np Wolę upiec chleb gryczany niż zwykły biały lepiej smakuje i jest zdrowszy. Dużym plusem który zauważyłam po odstawieniu glutenu jest to, ze nie jestem ciągle śpiąca, zmęczona. Zwyczajnie mam więcej energii