Piotr Szerynski
Treści:
Dzien dobry,
Jestem początkującym adeptem na siłowni. Zacząłem trenować w marcu 2016.
Zrobiłem badania genodiet i wyniki wykazały, iż mam profil węglowodanowy, a dodatowo uczulenie na gluten i nietolerancję laktozy.
Dietetyk ułożył mi plan żywieniowy na 2700 kcal zgodnie z moim profilem, bez glutenu i laktozy. Stosuję się do niego, układ pokarmowy funkcjonuje bez zarzutu.
Trenuje 3-4 razy w tygodniu, dodatkowo biegam 2 razy w tygodniu ok. 10 km (jednen trening). Siła wyraźnie rośnie, opona zniknęła z brzucha, mięśnie delikatnie się wyrzeźbiły. Masa niestety stoi od marca w miejscu.
Praca przy biurku, srednio 8-10 h dziennie.
Ważę cały czas 68 kg przy 178 cm wzrostu.
Od czerwca dołączyłem do diety białko Biotech ISO Whey ZERO (bez glutenu i laktozy). Przyjmuję dodatkowo 1000 mg Vit C oraz Magnez 400 mg codziennie.
Proszę o poradę, co powinienem zrobić, aby uzyskać wiekszą masę mięśniową przy obecnej sytuacji dietetycznej i suplementacyjnej.
Dziekuję i pozdrawiam !
Piotr