Zadaj pytanie

Mateusz Kotaś

Mateusz Kotaś
ranking
270
pytania
1
komentarze
0
odpowiedzi
0

Treści:

26 sierpnia 2015 01:19

Witam,
moje pytanie dotyczy podrobów, czyli ogólnie rozumianych organów wewnętrznych zwierząt, tudzież innych części ich ciała, nie będących sensu stricto mięsem.
Za podrobami przemawia ich niska cena i - przynajmniej według mnie - duże walory smakowe.
Jednak...
- Jak to jest naprawdę z ich walorami zdrowotnymi i wartościami odżywczymi?
- Jakie organy i z jakich zwierząt byłyby najlepsze, a jakie niekoniecznie (nie ograniczając się tylko do następujących przykładów, ale np seca i np wątroby, z np drobiu czy np cielęce)?
- Jak plasują się względem innych produktów pochodzenia zwierzęcego?
- Kiedy ich ewentualne spożycie byłoby najbardziej wskazane, biorąc pod uwagę (w większej skali) okresy redukcji lub budowy masy, jak i (w skali mniejsze) okresy przed i po treningowe?

Pozdrawiam!

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie