12 lipca 2014 18:52 •
Jak podzielić kalorie i makroskładniki na posiłki?
Witam, wyliczyłem sobie zapotrzebowanie kaloryczne, ale nie mam pojęcia jak podzielić to dokładnie na posiłki. Tzn. ile procent węglowodanów/białka/tłuszczy zjeść na śniadanie, obiad i kolację itd. Wiem, że im później, tym mniej węgli, ale chcę wiedzieć jak to powinno dokładnie wyglądać na redukcji.
4724
4
dodał odpowiedź 12 lipca 2014 19:53
Witaj,
Gdzie to słyszałeś, że in później tym mniej węgli? Bardzo dość ciekawe i błędne stwierdzenie. Co do podziału to : 40% - węglowodany / 30%-białko / 30%-tłuszcze. Co do makro na posiłek. Pamiętaj, aby rano i po treningu zjeść więcej węglowodanów niż w ciągu dnia. W ciągu dnia według własnych upodobań ale pamiętaj, aby na koniec dnia makroskładniki i kalorie się zgadzały :) Pozdro
dodał odpowiedź 13 lipca 2014 23:55
Mówię o redukcji, więc wątpię aby proporcje były 4-6g węglowodanów na kg masy ciała.
dodał odpowiedź 23 lipca 2014 20:33
Witaj, podział makroskładników na redukcji to:
węglowodany: 40%
białko 30%
tłuszcze 30%
Na śniadanie i posiłek potreningowy zjesz więcej węglowodanów. Potem staraj się zjeść równe ilości białka,węglowodanów i tłuszczu. Pozdro