Zadaj pytanie
12 lipca 2014 18:52

Jak podzielić kalorie i makroskładniki na posiłki?

Witam, wyliczyłem sobie zapotrzebowanie kaloryczne, ale nie mam pojęcia jak podzielić to dokładnie na posiłki. Tzn. ile procent węglowodanów/białka/tłuszczy zjeść na śniadanie, obiad i kolację itd. Wiem, że im później, tym mniej węgli, ale chcę wiedzieć jak to powinno dokładnie wyglądać na redukcji.
4724
4
dodał odpowiedź 12 lipca 2014 19:53
Witaj, Gdzie to słyszałeś, że in później tym mniej węgli? Bardzo dość ciekawe i błędne stwierdzenie. Co do podziału to : 40% - węglowodany / 30%-białko / 30%-tłuszcze. Co do makro na posiłek. Pamiętaj, aby rano i po treningu zjeść więcej węglowodanów niż w ciągu dnia. W ciągu dnia według własnych upodobań ale pamiętaj, aby na koniec dnia makroskładniki i kalorie się zgadzały :) Pozdro
dodał odpowiedź 13 lipca 2014 23:55
Mówię o redukcji, więc wątpię aby proporcje były 4-6g węglowodanów na kg masy ciała.
dodał odpowiedź 23 lipca 2014 20:33
Witaj, podział makroskładników na redukcji to: węglowodany: 40% białko 30% tłuszcze 30% Na śniadanie i posiłek potreningowy zjesz więcej węglowodanów. Potem staraj się zjeść równe ilości białka,węglowodanów i tłuszczu. Pozdro
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie