dodał odpowiedź 3 maja 2014 13:16
Zależy jakie cukry, większość jest pozbawiona substancji odżywczych.
dodał odpowiedź 3 maja 2014 21:37
Nie nalezy wychodzic z zalozenia ze cukry są niezdrowe tylko ich zdecydowany nadmiar moze negatywnie wpłynąc na nasza sylwetke i zdrowie, napewno częste spozycie i w duzych ilosciach powoduje skoki insuliny oraz dostarczają energii na "chwile" tzn są mniej wartosciowe od pełnowartosciowych weglowodanow zlozonych, po za tym niewykorzystany nadmiar ich z łatwoscią odklada sie w postaci tkanki tluszczowej. Poza tym zalezy o jakich cukrach mowach bo oczywiscie wypowiadam sie tutaj na temat cukrów prostych bo to one są odpowiedzialne za te wszystkie negatywne skutki. Jedząc zdrowe węglowodany ( złozone) i mało przetworzone jedzenie napewno ograniczysz ich spozywanie.
dodał odpowiedź 3 maja 2014 23:01
Nadmiar cukrów prowadzi do nieprawidłowego wydzielania się enzymów w organizmie oraz odkładania tkanki tłuszczowej przy dodatnim zapotrzebowaniu kalorycznym. Co najwyżej można je spożywać na masie okołotreningowo.