30 marca 2014 21:23 •
Jak liczyć Białko
Witam,
Ostatnio czytałem dość sporo artykułów na temat liczenia białka w diecie. Jedne źródła mówią, że należy liczyć 2 g/kg.m.c białka pełnowartościowego, a inne, że należy liczyć 2g łącznie, czyli również z takich produktów jak ryż, kasza itd. Jak to w końcu jest ? I ile białka należy przyjmować na deficycie kalorycznym w celu "utrzymania" mięśni ? Pozdrawiam :)
Ostatnio czytałem dość sporo artykułów na temat liczenia białka w diecie. Jedne źródła mówią, że należy liczyć 2 g/kg.m.c białka pełnowartościowego, a inne, że należy liczyć 2g łącznie, czyli również z takich produktów jak ryż, kasza itd. Jak to w końcu jest ? I ile białka należy przyjmować na deficycie kalorycznym w celu "utrzymania" mięśni ? Pozdrawiam :)
433
4
dodał odpowiedź 30 marca 2014 21:33
Witaj, niestety musisz wliczać całe białko czyli także z ryżu,kaszy gdyż to też kalorie, co do drugiej części pytania to wszystko zależy od twojego zapotrzebowania kalorycznego, podział : 50%-węglowodany / 30%-białko / 20%-tłuszcze. Pozdro
dodał odpowiedź 30 marca 2014 21:33
Akurat dzisiaj na yt wstawiono filmik na ten temat i myślę że pan michał dość dosłownie wyczerpał temat
----https://www.youtube.com/watch?v=m-BTyM9mYnA----
dodał odpowiedź 30 marca 2014 21:39
oglądnij https://www.youtube.com/watch?v=m-BTyM9mYnA
dodał odpowiedź 30 marca 2014 21:54
dzieki bardzo :)