Zadaj pytanie
20 marca 2014 21:26

Ważne pytanie dotyczące zakwaszenia organizmu...

Witam,
Moim celem jest wycinka,
Pytanie: Czy powonieniem wykluczyć Produkty powodujące zakwaszenie organizmu z mojej diety ? Czy zmieni to szybkość "spalania/utraty tkanki tłuszczowej"? Czy można zakwasić organizm na redukcji ?


485
3
dodał odpowiedź 21 marca 2014 03:06
Zakwaszenie organizmu, jest to przesyt białka w diecie. Pisząc "powodujące zakwaeszenie organizmu z mojej diety" masz na myśli białko? Białko trzymaj na stałym poziomie (jeśli nie doszło do zakwaszenia) a obetnij węgle i tłuszcze.
dodał komentarz 21 marca 2014 16:21
Nie chodzimy o białko, białko trzymam w normie 2g na kg, lecz o produkty które posiadają wysokie ph. Czy powonieniem wykluczyć niektóre produkty z wysokim ph? (z tabeli poniżej) http://www.ofeminin.pl/dolegliwosci-choroby/jak-odkwasic-organizm-d56531.html
dodał komentarz 21 marca 2014 19:09
Jak jesz zdrowo, to wystarczy, żeby być pewnym, że niezakwasisz organizmu. Wykluczenie mięsa z diety to najgorsze co możesz zrobić. Mięso to najlepsze źródło białka. Nie zwracaj uwagi na tą tabelkę, ale na własne samopoczucie, bo to w odżywianiu się, jest najważniejsze.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie