20 marca 2014 21:26 •
Ważne pytanie dotyczące zakwaszenia organizmu...
Witam,
Moim celem jest wycinka,
Pytanie: Czy powonieniem wykluczyć Produkty powodujące zakwaszenie organizmu z mojej diety ? Czy zmieni to szybkość "spalania/utraty tkanki tłuszczowej"? Czy można zakwasić organizm na redukcji ?
Moim celem jest wycinka,
Pytanie: Czy powonieniem wykluczyć Produkty powodujące zakwaszenie organizmu z mojej diety ? Czy zmieni to szybkość "spalania/utraty tkanki tłuszczowej"? Czy można zakwasić organizm na redukcji ?
485
3
dodał odpowiedź 21 marca 2014 03:06
Zakwaszenie organizmu, jest to przesyt białka w diecie. Pisząc "powodujące zakwaeszenie organizmu z mojej diety" masz na myśli białko? Białko trzymaj na stałym poziomie (jeśli nie doszło do zakwaszenia) a obetnij węgle i tłuszcze.
dodał komentarz 21 marca 2014 16:21
Nie chodzimy o białko, białko trzymam w normie 2g na kg, lecz o produkty które posiadają wysokie ph.
Czy powonieniem wykluczyć niektóre produkty z wysokim ph? (z tabeli poniżej)
http://www.ofeminin.pl/dolegliwosci-choroby/jak-odkwasic-organizm-d56531.html
dodał komentarz 21 marca 2014 19:09
Jak jesz zdrowo, to wystarczy, żeby być pewnym, że niezakwasisz organizmu. Wykluczenie mięsa z diety to najgorsze co możesz zrobić. Mięso to najlepsze źródło białka. Nie zwracaj uwagi na tą tabelkę, ale na własne samopoczucie, bo to w odżywianiu się, jest najważniejsze.