23 stycznia 2014 09:22 •
Jaki Bilans kaloryczny podczas Rotacji Węglowodanami
Witam
Miałbym pytanie odnośnie rotacji węglowodanami podczas redukcji, czy podczas takiej rotacji ilosc kalorii w dniu niskim, średnim i wysokim powninna być zawsze taka sama ? Czy w dniu o niskim/średnim spożyciu węglowodanów zwiększam ilośc tłuszczy tak aby wyrównac mniej więcej ilośc kalori do dnia o wysokiej podaży węglowodanów ? oraz czy białko zawsze jest na tym samym poziomie w każdym z tych trzech dni ?
Miałbym pytanie odnośnie rotacji węglowodanami podczas redukcji, czy podczas takiej rotacji ilosc kalorii w dniu niskim, średnim i wysokim powninna być zawsze taka sama ? Czy w dniu o niskim/średnim spożyciu węglowodanów zwiększam ilośc tłuszczy tak aby wyrównac mniej więcej ilośc kalori do dnia o wysokiej podaży węglowodanów ? oraz czy białko zawsze jest na tym samym poziomie w każdym z tych trzech dni ?
2161
5
dodał odpowiedź 23 stycznia 2014 10:40
Powinna być taka sama z białkiem tak samo : 1 . oblicz zapotrzebowanie kalorii,białka itp ( kfd.pl ) i odejmij lub dodaj ( -na redukcje + na mase ) 500 kalorii z każdym tygodniem odejmuj po 100-200 kalori ( razem z białkiem,tłuszczami itp ) jak chudniesz więcej niz 1 kg tyg to musisz to musisz dodać kalorie jeśli mniej niz 1 kg to odjąc kalorie żeby śrdenio na 1 tyg chudnąc 1 kg , 2 układasz 5 posiłków na każdy dzień w którch w sumie będzie twoje zapotrzebowanie . Pozdrawiam ;)
dodał komentarz 23 stycznia 2014 11:22
Czyli z tego co mówisz w dniu niskiej i średniej podaży węglowodanów dodać więcej tłuszczy tak aby wyrównać deficyt kaloryczny w porównaniu do dnia o wysokiej podaży węglowodanów? Krótko mówiąć w każdy dzień (nie zależnie od tego czy jest to niski, średni czy wysoki dzień spożycia węgli) spożywam taką sama ilośc kalorii ? Wg. strony którą podałeś w odpowiedzi jest napisane żeby tylko operować węglowodanami a pozostałe składniki (białko i tłuszcze) pozostawić bez zmian powodując tym samym większy deficyt co jest pożądane w przypadku redukcji. Czy mam rację ?
dodał komentarz 23 stycznia 2014 13:25
jak ukladasz diete i np masz 2800 kalorii ileś białka ileś wegli , tluszczu i cukru , to robisz posiłki tak aby było w nich twoje zapotrzebowanie . nie rób tak że mniej wegli a kalorii więcej lub na odwrót .
dodał odpowiedź 23 stycznia 2014 12:17
powinna byc taka sama co tydz zmiejszaj sobie po 100-200 kcal i obserwuj ile spada najlepiej zeby schodzic po ok. 0,5 kg na tydz
dodał odpowiedź 23 stycznia 2014 14:17
Ja nie pytam o podstawy układania diety tylko o zmiany składników podczas ROTACJI !!!!!!!
Dzień Niski: B-248,T-40,W-130
Dzień Średni: B-248,T-40,W-180
Dzień Wysoki: B-248,T-40,W-248
Czy zmieniam tylko i wyłącznie węgle jak wyżej (niski - 130; średni - 180; wysoki - 248)?
Czy zmieniać tez tłuszcze i białko, nie interesuje mnie rozkład tych składników na poszczególne posiłki.