Zadaj pytanie
5 stycznia 2014 22:57

Cukier sacharoza: czy warto wykluczyć z diety?

Sacharoza jest wiadomo cukrem rafinowanym. Czy dlatego lepiej używać cukry brązowego nierafinowanego? Czy lepiej całkowicie przerzucić się na aspartam, który w wielu źródłach jest odradzany? Osobiście nie wyobrażam sobie kawy czy herbaty bez słodzenia i życia bez drobnych słodkości
668
2
dodał odpowiedź 6 stycznia 2014 11:16
Przez cukier brązowy rozumiesz cukier trzcinowy ? Czy ksylitol / stewia . Ksylitol jest najlepszą alternatywą, mniej kalorii smakuje jak biały cukier i jest pozbawiony zły cech białego cukru. Trzcinowy jest bogaty w składniki odżywcze takie jak żelazo, potas, wapń czy magnez ale jest tak samo kaloryczny jak cukier biały.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie