25 grudnia 2013 14:08 •
Miekkie mięsnie-w czym problem?
Witaj Michale ;)
Mam do ciebie pytanie. Mam 17 lat,184cm wzrostu i 85kg(na masie) na siłowni z dietą i suplementacją ćwiczę od ponad pół roku, efekty są widocznie, siła na plus, lecz martwią mne miękkie mięsnie, moim zdaniem powinny być jak twarde jak skała. Jestem w trakcie robienia masy i martwie się ze jak zaczne redukować to będą wieksze spadki niz bym miał twarde mięsnie. Co mozesz tutaj mi doradzić? Białko 2.5g na kg masy ciała, dodam, wiec nie leży chyba problem ze zbyt małą ilością aminokwasów.
Pozdrawiam Kamil
Mam do ciebie pytanie. Mam 17 lat,184cm wzrostu i 85kg(na masie) na siłowni z dietą i suplementacją ćwiczę od ponad pół roku, efekty są widocznie, siła na plus, lecz martwią mne miękkie mięsnie, moim zdaniem powinny być jak twarde jak skała. Jestem w trakcie robienia masy i martwie się ze jak zaczne redukować to będą wieksze spadki niz bym miał twarde mięsnie. Co mozesz tutaj mi doradzić? Białko 2.5g na kg masy ciała, dodam, wiec nie leży chyba problem ze zbyt małą ilością aminokwasów.
Pozdrawiam Kamil
4113
5
dodał odpowiedź 25 grudnia 2013 15:48
Z masą mięśniową idzie także tłuszcz. Być może czujesz pod skórą tłuszcz i go czujesz, po redukcji będziesz czuł mięśnie. Skoro się suplementujesz to bierzesz kreatynę? Ona powinna trochę spompować mięśnie.
dodał odpowiedź 25 grudnia 2013 16:32
Problem może leżeć w diecie jak i w złej technice wykonywanych ćwiczeń.
dodał odpowiedź 27 grudnia 2013 00:44
moze za duzo tluszczu masz ?
dodał odpowiedź 27 grudnia 2013 11:56
Skup sie na technice i intnsywnosci treningu a takze sprawdz produkty w diecie czy sa odpowiednie
dodał odpowiedź 29 grudnia 2013 18:41
Tak skonczyłem cykl kreatyny, z dietą nie powinno byc żadnych problemów, bo wszystkie makro są dobre.
Zanizam węglowodany na korzysć tłuszczy bo wtedy mnie mniej zalewa, ale dziękuj za wszystkie odpowiedzi i skupie sie na technice bardziej