10 kwietnia 2017 17:42 •
Rozkład makroskładników na redukcji.
Witam, jaki rozkład makroskładników będzie najlepszy dla dziewczyny? Czy 45% węglowodanów, 30% tłuszczy, 25% białka jest okej na redukcji czy zmniejszyć tłuszcze i rozplanować to np. 50% węglowodanów, 25% tłuszczy i 25% białka a może 50% węgli, 30% białka i 20% tłuszczy?
Mam pytanie też co do białka czy mogę jeść kurczaka codziennie? I jaki jest "limit" jajek na redukcji? Mogę jeść codziennie 2 jajka czy ograniczyć do 10 tygodniowo albo zrezygnować z nich kompletnie? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
Mam pytanie też co do białka czy mogę jeść kurczaka codziennie? I jaki jest "limit" jajek na redukcji? Mogę jeść codziennie 2 jajka czy ograniczyć do 10 tygodniowo albo zrezygnować z nich kompletnie? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
1994
2
dodał odpowiedź 10 maja 2017 12:54
1,8-2 g/kg masy ciała tłuszczy ok 1g/kg masy ciała i raczej ich dużo nie ograniczaj reszta to węglowodany które trochę ogranicz (białka oczywiście nie ruszaj) jeśli ci się nie znudzi to możesz jeść kurczaka codziennie choć polecam bardziej urozmaiconą dietę,a co do jajek to niema górnej granicy co do ich ilości
dodał komentarz 10 maja 2017 12:57
Przepraszam 1,8-2g/kg masy ciała białka a tłuszczy 1g/kg masy ciała