Jak to jest z nabiałem?
Witam,
chciałbym rozwiać niejasność jaka została we mnie zasiana poprzez rozbieżność w wypowiedziach pod szyldem 'Zapytaj trenera ' w kontrowersyjnym temacie jakim jest spożywanie nabiału, mianowicie na filmiku na YouTube https://www.youtube.com/watch?v=xBJuukuzF4I Pan Michał zdecydowanie odradza twaróg. A w jednym z artykułów na stronie www ' Zapytaj trenera ' wyrażane zdanie na temat twarogu jest w superlatywach. Biorę wiedzę Pana Michała bardzo poważnie, a wręcz za autorytet. Chciałbym własnymi siłami ułożyć dietę, która będzie mieć ręce i nogi i waham się z wprowadzeniem twarogu do menu. Proszę o rozstrzygnięcie nurtującej mnie kwestii.
Z wyrazami szacunku Początkujący.
chciałbym rozwiać niejasność jaka została we mnie zasiana poprzez rozbieżność w wypowiedziach pod szyldem 'Zapytaj trenera ' w kontrowersyjnym temacie jakim jest spożywanie nabiału, mianowicie na filmiku na YouTube https://www.youtube.com/watch?v=xBJuukuzF4I Pan Michał zdecydowanie odradza twaróg. A w jednym z artykułów na stronie www ' Zapytaj trenera ' wyrażane zdanie na temat twarogu jest w superlatywach. Biorę wiedzę Pana Michała bardzo poważnie, a wręcz za autorytet. Chciałbym własnymi siłami ułożyć dietę, która będzie mieć ręce i nogi i waham się z wprowadzeniem twarogu do menu. Proszę o rozstrzygnięcie nurtującej mnie kwestii.
Z wyrazami szacunku Początkujący.
586
5
dodał odpowiedź 24 stycznia 2016 18:41
Jeżeli nie masz problemów z laktozą itp. to możesz włączyć nabiał do swego menu. Nabiał czyli chodzi mi o ser żółty, twarogi, masło, śmietana. Mleko zostaw dla małych dzieci. Jeżeli będziesz widział dziwne reakcje organizmu (gromadzenie wody, trądzik itp) to możesz odstawić nabiał.
dodał komentarz 24 stycznia 2016 19:25
Dlaczego mleko nie ;)??
dodał komentarz 25 stycznia 2016 16:13
Każdy ma inne zdanie i opinie. Ja nie piję mleka, gdyż ma dużo laktozy i jest produktem nijakim w tym sensie, że: Ryż to produkt węglowodanowy, bo ma najwięcej węgli, masło to produkt tłuszczowy, bo ma najwięcej tłuszczu, kurczak to produkt białkowy, bo ma najwięcej białka. A mleko? Węglowodanowy i to nie węgle jak w zbożu, ale po prostu laktoza. Mogę jeszcze dodać, że problemy ze skórą mam po mleku, podobnie jak wielu ludzi, których znam.
dodał komentarz 26 stycznia 2016 20:12
Są widoczne moje podziękowania?
dodał komentarz 26 stycznia 2016 20:17
Witam,
nie rozumiem dlaczego nie opublikowały się moje podziękowania za pomoc w rozwiązaniu pytania. Ponawiam je, dziękuję.
Przyjąłem radę w dołączeniu nabiału o jak najniższej zawartości tłuszczu ( w tłuszcze zaopatrze się z innych źródeł ) jako ele diety.mentu