30 listopada 2015 20:43 •
Czy warto jeść surowe białka jaj?
Witam. Z racji tego, że negatywnie wypowiadacie się na temat nabiału w okresie redukcji, postanowiłem zmienić mój posiłek po-treningowy. Dotychczas był to koktajl z banana, chudego twarogu i mleka. Twaróg zamieniłem na kilka surowych białek jaj. Jaka jest przyswajalność takich białek i czy duże jest zagrożenie salmonellą. Zaproponujcie jakąś alternatywę (nie interesuje mnie odżywka białkowa). Pozdrawiam! :)
630
3
dodał odpowiedź 30 listopada 2015 23:41
Najzwyczajna jajecznica. Po co pic jajka i sie brzydzic skoro mozna fajnie je przyrządzić xd. Mnostwo jest przepisow xd. Powiedz mi tylko jedna rzecz xd. Napisales ze na redukcji nabial jest "be" ? Dlaczego tak sadzisz ?
dodał odpowiedź 1 grudnia 2015 13:10
Posłuchaj co Karmowski mówi na ten temat. A poza tym "brzydzić się" ? Taki koktajl z białek i banana jest przepyszny, więc o smak tu nie chodzi :)
dodał odpowiedź 4 grudnia 2015 15:38
nabial jest ogolnie bee bo zatrzymuje wode w organizmie i jest wchlanialny w 50 %. wiec nie nalezy z nim przesadzac juz lepiej zainwestowac w miesko i jajka ktore sa wchlanialne w powyzej 90 %.