Zadaj pytanie
31 lipca 2015 08:41

Jaki rozklad makroskladnikow ?

Jaki wybrać rozkład makroskladnikow żeby po latach stosowania diety nie wywołac insulinoopornosci ?
Np dla osoby o wadze 60 kg spożywajacej 2500 kcal. Rozkład makrosow
- B-2g/kgmsc- 2*60=120g=480kcal
- T-1g/kgmsc- 1*60=60g=540kcal
- resztę kcal WW- 1480kcal=370g
I pytanie czy to nie jest już trochę za dużo tych WW ? Czy taki rozkład makro jest dobry i w dłuższej perspektywie czasu nie będzie powodować insulinoopornosci ?
1997
1
dodał odpowiedź 31 lipca 2015 12:25
Witaj, Insulinooporność powoduje duże spożycie węglowodanów prostych, jeżeli się mocno tego obawiasz to możesz węglowodany przyjąć w granicach 3-4g na 1kg masy ciała, białko na 2g i reszta w tłuszcze, zrobić rotację węglowodanami lub raz np. na 5 tygodniu lub inny czas wejść na dietę wysoko tłuszczową. Pozdrawiam
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie