Pesto jako forma tłuszczy w posiłkach?
Witam, czy ' sos ' pesto będzie dobrą formą tłuszczy do posiłków? Dla mnie jest bardzo dobrą opcją na poprawę i zmianę smaku makaronu i ryżu. W skład wchodzi 33% bazylii, orzechy, migdały, śladowe ilości sera oraz najważniejsze- oliwa z oliwek. Na 100gram produktu - ok 450kcal . Co o tym sądzicie??
1569
3
dodał odpowiedź 25 lipca 2015 12:24
Witaj,
Jako dodatek i uzupełnienie tłuszczy jak najbardziej będzie to fajny wybór, jednak kupując (domowe pesto będzie najlepszym wyborem) pamiętaj o składzie, gdyż takie produkty bardzo często są podrasowane barwnikami,cukrami i inną chemią. Pozdrawiam
dodał odpowiedź 25 lipca 2015 12:43
Myślę, że tak, bo skład jest jak najbardziej ok. Śmiało możesz go używać, ale nie jako główne źródło tłuszczu.
dodał odpowiedź 25 lipca 2015 12:54
Jako główne źródło potraktować np masło orzechowe a to tylko uzupełniać np łyżką do każdego posiłku czyli ok 50gram dziennie ?