21 lipca 2015 16:25 •
czy te chleby są odpowiednie do zdrowej diety
CHLEB KRESOWY
Mąka żytnia 54,8%, woda, siemię lniane 5,5%, płatki owsiane 3,9%, sól.
CHLEB RAZOWY KROJONY
Mąka żytnia 62,1% (w tym razowa 41,6%), woda, sól.
CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM KROJONY
Mąka żytnia 57,4% (w tym razowa 39,3%), woda, słonecznik 10,6%, sól.
Mąka żytnia 54,8%, woda, siemię lniane 5,5%, płatki owsiane 3,9%, sól.
CHLEB RAZOWY KROJONY
Mąka żytnia 62,1% (w tym razowa 41,6%), woda, sól.
CHLEB RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM KROJONY
Mąka żytnia 57,4% (w tym razowa 39,3%), woda, słonecznik 10,6%, sól.
363
3
dodał odpowiedź 21 lipca 2015 18:01
W ROZSĄDNYCH ILOŚCIACH SĄ FAJNYM ŹRÓDŁEM WĘGLI
dodał odpowiedź 21 lipca 2015 20:59
Witaj,
Jeśli lubisz chleby to będą to bardzo dobre wybory, na tle innych. Patrząc na skład wygląda to bardzo fajnie :) Pozdrawiam
dodał odpowiedź 21 lipca 2015 21:10
Według mnie są dobre, ale nie mogą stanowić głównego źródła węglowodanów w diecie.