Zadaj pytanie
18 lipca 2015 19:43

Co powiecie o makaronie chińskim ' Conimex ' ?

654
3
dodał odpowiedź 18 lipca 2015 19:46
Pospieszyłem się z publikacją posta bez treści xD tutaj zrobię edit. co sądzicie o makaronie chińskim Conimex? Miał ktoś z nim do czynienia, czy jest to ' dobry ' węglowodan czy silnie przetworzone ścierwo, które trzeba unikać ? Ostatnio zwykły ryż zamieniłem na makaron ryżowy, teraz szukam jakiejś alternatywy dla zwykłego makaronu. W tabeli wartości odżywczych nie wygląda źle - na 100g produktu 69g węgle, 2,7g tłuszcz, 14g białka. Zdjęcie makaronu w linku : https://www.conimex.nl/sites/conimex.nl/files/ws_p_chinese_eiermie_2940713.png
dodał odpowiedź 19 lipca 2015 14:34
Witaj, Patrząc na makroskładniki wypada on jeszcze gorzej aniżeli makaron razowy : 58g węgli / 14 białka i 3 tłuszczy, jednak nie sądzę żeby był zły :) Szukałem składu ale nigdzie nie mogłem dorwać go, gdybyś gdzieś znalazł daj odpowiedź to przeanalizujemy ją :) Tak nie widzę problemu, jednak nie znając składu nie wiemy jaki on jest na prawdę. Pozdrawiam
dodał odpowiedź 19 lipca 2015 18:02
Ciężko ocenić skład bo info nie ma , generalnie jest to holenderska firma i produkt więc po tłumaczeniu mam info, że są to semoliny z pszenicy durum i 17% jajka. 230kcal na 100gram produktu .
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie