dodał odpowiedź 18 lipca 2015 19:46
Pospieszyłem się z publikacją posta bez treści xD
tutaj zrobię edit.
co sądzicie o makaronie chińskim Conimex? Miał ktoś z nim do czynienia, czy jest to ' dobry ' węglowodan czy silnie przetworzone ścierwo, które trzeba unikać ?
Ostatnio zwykły ryż zamieniłem na makaron ryżowy, teraz szukam jakiejś alternatywy dla zwykłego makaronu. W tabeli wartości odżywczych nie wygląda źle - na 100g produktu 69g węgle, 2,7g tłuszcz, 14g białka. Zdjęcie makaronu w linku :
https://www.conimex.nl/sites/conimex.nl/files/ws_p_chinese_eiermie_2940713.png
dodał odpowiedź 19 lipca 2015 14:34
Witaj,
Patrząc na makroskładniki wypada on jeszcze gorzej aniżeli makaron razowy : 58g węgli / 14 białka i 3 tłuszczy, jednak nie sądzę żeby był zły :) Szukałem składu ale nigdzie nie mogłem dorwać go, gdybyś gdzieś znalazł daj odpowiedź to przeanalizujemy ją :) Tak nie widzę problemu, jednak nie znając składu nie wiemy jaki on jest na prawdę. Pozdrawiam
dodał odpowiedź 19 lipca 2015 18:02
Ciężko ocenić skład bo info nie ma , generalnie jest to holenderska firma i produkt więc po tłumaczeniu mam info, że są to semoliny z pszenicy durum i 17% jajka. 230kcal na 100gram produktu .