Zadaj pytanie
1 lipca 2015 11:26

Jak liczyc makro z bialka ?

Czy jezeli robię sobie jajeCznice, czy jajko sadzone ( zazwyczaj 2-3 razy w tyg) to przed obróbka oddzielić białko od żółtka i zważyć oddielnie ?
1814
3
dodał odpowiedź 1 lipca 2015 15:38
Witaj, Zawsze każdy produkt waż przed obróbką termiczną, nigdy po. Robiąc jajecznicę i chcą wyliczyć dokładnie makro musisz właśnie wszystko oddzielnie ważyć. Pozdrawiam :)
dodał odpowiedź 1 lipca 2015 16:52
Myślę, że możesz zrobić tak. Kładziesz całe jajko na wagę, wbijasz na patelnie, skorupki kładziesz na wagę i odejmujesz aby wyszła Ci sama waga jajka. I obliczasz. Jajko ma 12.5 g białka 9.7 g tłuszczu.
dodał odpowiedź 1 lipca 2015 19:42
przed smażeniem
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie