Problemy przy diecie.
Witamy,
niestety Pana problem nie jest jednostkowy, być może jest Pan uczulony na niektóre produkty. W szczególności uczulają:
- produkty zbożowe,
- białko pochodzenia krowiego,
- jajka,
- orzechy.
Idealnie Pana problem omówił Michał Karmowski w tym odcinku (3 pytanie):
https://www.youtube.com/watch?v=-aPK5jpP-KU
Jedynym wyjściem jest wyeliminowanie produktów, które uczulają. Pomocne mogą okazać się także testy, które dokładnie wskażą na jakie produkty jest Pan uczulony.
Warto też dokładnie obserwować organizm. Płatki owsiane bardzo często powodują dyskomfort, zapewne u Pana jest to wina nietolerancji glutenu. Należy także unikać produktów bogatych w błonnik. Błonnik jest „wyjątkowym“ węglowodanem, który się nie trawi, to też może być jeden z powodów częstszych problemów żołądkowych.
W przypadku nietolerancji glutenu należy bazować na kaszy gryczanej oraz jaglanej.W Pana przypadku pieczywo białe powinno być ok.
Reasumując – wydaje się, że musi Pan ograniczyć spożycie produktów bogatych w gluten i błonnik.
Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):