Tluszcz i malroskladniki
Witam.Mam takie pytanie,mianowicie jestem typowym endomorfikiem w swojej diecie uwzglednilem 1 gram tluszczy,2,5 grama bialka, i 4 gramy weglowodanow na kilogram masy ciala,co daje przy mojej wadze 80 kg i wzroscie 173 lacznie, 2800 kalorii.praca fizyczna trening 3 razy w tygodniu.ogolniee chcialbym nabrac troche masy miesniowej,nadwyzka jest nieduza gdyz nie chce sie bardzo zalac dodatkowo.chcialem sie zapytac czy rozklad makroskladnikow w mojej diecie jest odpowiedni czy ewentualnie cos zmienic,i drugie pytanie poboczne czy np na swoim zapotrzebowaniu na tluszcz na dana chwile 80 gram moge z tego50 gram przeznaczyc do usmazenia kurczaka np na oleju ryzowym,oczywiscie wliczony do bilansu,czy opierac sie wylacznie na oliwie, orzechach,i inn ch zdrowych tluszczach roslinnych.z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam
337
2
dodał odpowiedź 30 marca 2015 10:11
Witaj,
Zszedłbym jeszcze z białka na 2g na 1kg i to co zostanie dałbym w tłuszcz. Co tłuszczu i jego wliczania, zawsze coś zostanie na patelni i śladowe ilości możesz dodać w trakcie dnia, jednak nie widzę problemu żeby wliczać tłuszcz gdy dodajesz go do smażenia. Swoją drogą 50g to dość spora ilość (chodzi o smażenie) i mogę powiedzieć że mięcho to chyba w tłuszczu będzie pływać :P Pozdro !
dodał odpowiedź 30 marca 2015 10:44
Zejdz troche z białka na rzecz tłuszczu