Zadaj pytanie
19 marca 2015 22:14

Swojskie kiełbasy i wędliny ?

Otóż niedlugo nadejdziw czas wędzenia i chcialbym wiedziec, czy takie swojskie, prawdziwe wyroby nadają sie do wlaczenia do jadlospisu. Akurat zostaly mi dwa kawalki zamrozonej, swojskiej kielbaski i zamierzam jutro je ugotowac i zjesc na obiad z ryżem i ketchupem. Czy takie kiełbasy są dobrym źródłem wartosci odzywczych ? Bardzo lubie rowniez wędzoną, a pozniej podsuszaną na kaloryferze. Będe niedlugo mial ich pod dostatkiem jak i wedlin i nie wiem czy takie czeste spozywanie nie zaszkodzi mi.
930
2
dodał odpowiedź 19 marca 2015 22:23
Witaj, Są bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, jednak przy tym występuje przy tym dość spora ilość tłuszczy. Proponowałbym zmniejszyć spożycie łuszczy z innych posiłków i celować na oko spożycie z tych z podrobów. Jeśli jesteś na redukcji to częste spożywanie mogłoby spowolnić ten proces przez zbyt duże ilości kalorii (brak odpowiednich przeliczeń w kaloriach) lecz jeśli jesteś na masie to proponowałbym zostawić lekki zapas kalorii i raz na jakiś czas możesz jeść. Pozdrawiam ;)
dodał odpowiedź 20 marca 2015 16:50
Swojskie wyroby mięsne są bardzo dobre. Wiesz co jesz przynajmniej.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie