14 marca 2015 07:56 •
Dieta redukcyjna, a grypa, przeziebienie itp
Witam! Jestem w okresie redukcji. Wszystko idzie bardzo dobrze, lecz niestety dopadła mnie choroba (gorączka, zabity nos, ból gardła). Moje pytanie brzmi, jak ma sie to do stosowania diety?
Czy powinienem przez ten okres zwiekszyc podaż kaloryczną? Temperatura ciała stale jest podwyższona, utrata wody zwiększona więc czy to nie wpłyinie niekorzystnie na moją sylwetkę? Wiadomo. Chodzi mi o to by przez ten okres nie dopadł mnie zwiększony katabolizm, a co z tym idzie w parze ubutek tkanki mieśniowej.
Czy powinienem przez ten okres zwiekszyc podaż kaloryczną? Temperatura ciała stale jest podwyższona, utrata wody zwiększona więc czy to nie wpłyinie niekorzystnie na moją sylwetkę? Wiadomo. Chodzi mi o to by przez ten okres nie dopadł mnie zwiększony katabolizm, a co z tym idzie w parze ubutek tkanki mieśniowej.
5726
3
dodał odpowiedź 14 marca 2015 08:47
Nie musisz przez te kilka dni trzymać aż tak diety. Wystarczy, że będziesz jadł tyle kcal ile trzeba (bez deficytu). Skup się na produktach, które się łatwo trawią i przyswajają. Najlepszym źródłem węgli będzie tu BIAŁY RYŻ. pozdro
dodał odpowiedź 14 marca 2015 09:58
Nie musisz aż trzymać sie tak diety podczas choroby. Jedz w miarę twojego apetytu. I pij tyle wody ile domaga się organizm. Wiadomo podczas goraczki zapotrzebowanie na nią się zwiększa.
dodał odpowiedź 14 marca 2015 13:47
Witaj,
Jedz na tyle, ile organizm się domaga. Zwiększ spożycie płynów i daj odpocząć organizmowi. Postaraj się w miarę jeść zdrowe produkty, jednak kaloryczności osobiście bym nie trzymał. Wróć do zdrowia i spokojnie dojdź do siebie. Pozdrawiam