20 listopada 2013 20:19 •
Masło orzechowe - pytanie do Michała Karmowskiego
Cześć Michał. Właśnie próbowałem zrobić masło orzechowe, które pokazałeś w 11odcinku. Po podgrzaniu na patelce wrzuciłem wszystko do blendera niestety noże blendera wypychały orzechy na zewnątrz i po każdym zepchnięciu przeze mnie orzechów do środka i włączeniu blendera, z powrotem spadały na zewnętrzne ścianki... Po 10 minutach urzerania się z tym poddałem się. Jakaś rada jak sobie z tym poradzić ? Pozdrawiam
2182
5
dodał odpowiedź 20 listopada 2013 21:04
Blender masz stojący, czy ręczny ?
dodał odpowiedź 21 listopada 2013 12:40
No niestety stojący..
dodał odpowiedź 21 listopada 2013 17:51
a jakbyś osobno zblenderował orzechy?
dodał odpowiedź 21 listopada 2013 20:32
nic to nie da bo orzechy zamiast sie kruszyc to po prostu wypadaja na zewnetrzne scianki i wcale sie nie kreca ciagle : /
dodał odpowiedź 22 listopada 2013 22:16
osobno zblenduj ale rozwal je czymś