13 lutego 2015 11:21 •
Białko serwatkowe w potreningowym shake'u
Witam
Mam takie pytanie. Czy jest jakaś różnica jeśli dodamy białko serwatkowe do koktajlu potreningowego odrazu kiedy go przygotowujemy ( tzn. kilka godzin przed zakończeniem treningu ), czy też poprostu dodanie owej odżywki do koktajlu bezpośrednio przed spożyciem ( oczywiście po uprzednim rozpuszczeniu ) ? Mianowicie czy nie straci jakiś wartości w ciągu tego kilkugodzinnego czasu.
Pozdrawiam
Mam takie pytanie. Czy jest jakaś różnica jeśli dodamy białko serwatkowe do koktajlu potreningowego odrazu kiedy go przygotowujemy ( tzn. kilka godzin przed zakończeniem treningu ), czy też poprostu dodanie owej odżywki do koktajlu bezpośrednio przed spożyciem ( oczywiście po uprzednim rozpuszczeniu ) ? Mianowicie czy nie straci jakiś wartości w ciągu tego kilkugodzinnego czasu.
Pozdrawiam
1495
6
dodał odpowiedź 13 lutego 2015 12:01
lepiej białko serwtkowe dodawaj do szejkera bezpośrednio przed spożyciem. Nie straci ono wtedy swoich walorów smakowych i zapachowych.
dodał komentarz 13 lutego 2015 18:31
A na wartość samego białka jako makroskładniku nie będzie to miało żadnego wpływu ?
dodał komentarz 13 lutego 2015 18:52
nie powinno mieć żadnego wpływu. Tylko jak potrzymasz dłużej rozrobione białko smakuje jak k**a dosłownie i pachnie tak samo.
dodał odpowiedź 13 lutego 2015 18:30
A na wartość samego białka jako makroskładniku nie będzie to miało żadnego wpływu ?
dodał komentarz 14 lutego 2015 10:44
nie będzie miało żadnego wpływu na makroskładniki oprócz straty smaku.
dodał odpowiedź 14 lutego 2015 10:36
Absolutnie nie straci :)