Zadaj pytanie
4 grudnia 2014 12:56

Przeliczanie kalorii

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest naprawdę z przeliczanie kalorii. Czy np gotując kaszę gryczaną mam dodać do kalorii 100g czyli tyle ile waży torebka przed ugotowaniem, czy wartość która jest po ugotowaniu czyli ponad 250??

Chodzi o to czy produkty przelicza się je ważąc je na surowo czy na gotowo?
765
3
dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 13:02
Witam. Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną. Po obróbce termicznej zmieniają one swoją gramaturę, więc należy na to uważać. Czyli surowe mięsa, nieugotowany ryż, kaszę gryczaną itp. itd. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam serdecznie :)
dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 15:35
Siemanko, wszystkie produkty waż przed obróbką termiczną.
dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 20:56
Licz makroskładniki produktów przed obróbką termiczną :)
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie