14 listopada 2014 21:12 •
jaki podzial bialek tluszczy i weglowodanow
jaki mam przyjąć podzial białek, tłuszczy i węglowodanów aby były najlepsze wyniki w spalaniu tkanki tłuszczowej? wiele czytalam opinii na tenat węglowodanow? jak to w końcu jest obniżac je tak mocno czy zostawić na srednim poziomie?
1687
6
dodał odpowiedź 14 listopada 2014 21:40
Osobiście polecam rozkład: 35% białka, 45% węglowodanów i 20% tłuszczy - jest to jedna z odmian redukcyjnej diety high carb. Wysoka ilość węglowodanów ułatwia podtrzymanie masy mięśniowej, siły i wspomaga regenerację. Dla Ciebie proponowałbym przetestować rozkład 30% białka, 50% węglowodanów i 20% tłuszczy.
dodał komentarz 14 listopada 2014 21:53
a co z tymi bialkami bo rowniez czyatalam wiwle artykuół ze 2g bialka na kg masy ciała to wystarczajaco szczególnie dla kobiet O.o
dodał komentarz 14 listopada 2014 21:56
Tak, u kobiet jest mniejsze zapotrzebowanie na białko, jednak na redukcji im większy jest poziom białka w diecie(maksymalnie 3 g na kg masy ciała), tym większa jest termogeneza(organizm musi wydawać więcej energii do trawienia białek, więc spala więcej kalorii), a co za tym idzie są lepsze postępy w redukcji tkanki tłuszczowej.
dodał odpowiedź 14 listopada 2014 21:43
Witaj,
Przytoczę tutaj badania które były prowadzone : Osoby które miały dietę low carb - miały większe ubytki w mięśniach, aniżeli osoby które jadły 50% węglowodanów. Jednak te dwie grupy schudły w bardzo podobnych przedziałach wagowych. Na początek proponuję : 50%- węglowodany / 30-białko / 20%-tłuszcze. Pozdrawiam
dodał odpowiedź 14 listopada 2014 22:30
Siemanko,
Węglowodany 50%
Białko 30%
Tłuszcze 20%
Pozdrawiam ;)