Orzechowe muffinki z fasoli
Marta Hordyjewska-Pszona przygotowała dla Was przepis na pyszne, dietetyczne muffiny z fasoli.
SKŁADNIKI NA 3 MUFFINY:
* 1 puszka białej fasoli konserwowej
* 1,5 miarki odżywki białkowej Whey Coctail Creamy (1 saszetka)
* 1 białko jajka
* 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka masła orzechowego
* opcjonalnie: kilka kropel ulubionego aromatu do ciast lub szczypta cynamonu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Wrzuć do miski odcedzoną białą fasolę konserwową z puszki.
2. Dodaj 1 białko jajka.
3. Wsyp 1,5 miarki odżywki białkowej Whey Coctail Creamy.
4. Dodaj odrobinę ulubionego aromatu do ciast lub szczyptę cynamonu oraz 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
5. Całość dokładnie zblenduj.
6. Dodaj 1 łyżeczkę masła orzechowego Peanut Butter Better Choice.
7. Rozłóż ciasto do 3 posmarowanych olejem form do muffinek i wstaw je do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 20 minut.
8. Wyjmij gotowe muffiny i polej je masłem orzechowym.
Smacznego!
ZOBACZ TEŻ:
* Przepis na dietetyczne kajzerki proteinowe
* Węglowodany w diecie
* Pizza na owsianym spodzie