Przepis na muffiny z fasoli z polewą orzechową
Marta Hordyjewska przygotowała dla Was przepis na dietetyczne muffiny z fasoli i z polewą orzechową.
SKŁADNIKI:
Na muffiny:
1 puszka czerwonej fasoli
1 białko jaja
1 łyżeczka cynamonu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 miarki białka czekoladowego Whey 100 Trec Nutrition
garść siemienia lnianego
Na polewę:
2 miarki białka czekoladowego Whey 100 Trec Nutrition
odrobina wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Wrzuć do miski 1 puszkę odsądzonej czerwonej fasoli.
2. Oddziel żółtko od białka i dodaj jedno białko.
3. Dodaj szczyptę cynamonu...
4. ...oraz ok. 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
5. Dodaj 1,5 miarki białka czekoladowego Whey 100 Trec Nutrition.
6. Całość dokładnie zblenduj.
7. Dodaj siemię lniane.
8. Na posmarowane olejem formy do muffinek wyłóż ciasto i włóż foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 min.
10. Przygotuj polewę do muffinek. W tym celu zmieszaj 2 marki białka czekoladowego Whey 100 z odrobiną wody do uzyskania lejkowatej cieczy.
11. Polej muffiny polewą.
Smacznego!
Autor przepisu: Marta Hordyjewska-Pszona
ZOBACZ TEŻ:
* Przepis na dietetyczne kajzerki proteinowe
* Węglowodany w diecie
* Pizza na owsianym spodzie