Krem czekoladowo-waniliowy z kaszy jaglanej
Autor przepisu: Kierunek Fitness
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 1 PORCJI:
Białko: 26.5g
Tłuszcz: 8.0g
Węglowodany: 51.0g
380kcal
Zdrowa alternatywa dla sklepowych kremów czekoladowych, którą można szybko i samodzielnie przygotować w domu. Proponowany deser nie zawiera cukru, a podstawą jego wykonania jest kasza jaglana. Jest to pyszne połączenie pełnowartościowego białka i zdrowych tłuszczów.
SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWO-WANILIOWY Z KASZY JAGLANEJ I MANGO (4 PORCJE)
- 400g jogurtu naturalnego
- 200g kaszy jaglanej
- 30g gorzkiego kakao
- 1 dojrzałe awokado
- 1 dojrzałe mango
- 3 miarki białka (ok. 60-70g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Przygotuj składniki: ugotuj kaszę jaglaną wg zaleceń producenta na opakowaniu, awokado i mango obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
2. Do dużej miski włóż 200g wcześniej ugotowanej kaszy jaglanej.
3. Dodaj pokrojone wcześniej awokado.
4. Dodaj pokrojone wcześniej mango.
5. Wsyp do miski 30g gorzkiego kakao.
6. Dodaj do mieszanki 400g jogurtu naturalnego.
7. Dodaj 3 miarki izolatu białka Whey 100 Trec Nutrition (ok. 60-70g).
8. Całość dokładnie zblenduj.
9. Przygotuj 4 mniejsze miseczki i rozłóż do nich równomiernie przygotowany krem.
10. Udekoruj przygotowany krem kilkoma kostkami mango.
11. Smacznego!
ZOBACZ TEŻ:
* Przepis na placek jaglany z odżywką białkową
* Węglowodany w diecie
* Ćwiczenia na nogi w domu dla początkujących bez sprzętu