Ciasto czekoladowo-waniliowe z batatów
CIASTO CZEKOLADOWO- WANILIOWE Z BATATÓW - WARTOŚCI ODŻYWCZE W 1 PORCJI:
- Białko: 14.1g
- Tłuszcz: 4.4g
- Węglowodany: 20.9g
- 160 kcal
Coś dla miłośników czekoladowego brownie, tym razem w wersji z wanilią!
Naturalna słodycz batatów, banan, gorzkie kakao i waniliowe białko okazało się być świetnym połączeniem. Proponowany deser to kompozycja zdrowych węglowodanów, pełnowartościowego białka i przeciwutleniaczy występujących w gorzkim kakao. Co więcej, nie ma w nim glutenu, dodatkowego tłuszczu ani cukru!
CIASTO CZEKOLADOWO- WANILIOWE Z BATATÓW (9 PORCJI)
- 500g batatów
- 3 miarki białka Isolate 100 lub Whey 100 (ok. 60-70g)
- 50g mąki kukurydzianej
- 1 średni banan
- 15g siemienia lnianego
- 4 całe jajka
- 30g gorzkiego kakao
500g batatów
4 całe jajka
1 średni banan
30g gorzkiego kakao
15g siemienia lnianego
50g mąki kukurydzianej
3 miarki białka Isolate 100 lub Whey 100
Mieszamy blenderem lub mikserem
Formę smarujemy olejem PAN
Piekarnik nagrzewany do 180 stopni pieczemy przez 20-25 min. kontrolując czy się nie przypala.
Autor przepisu: Kierunek Fitness
ZOBACZ TEŻ:
* Przepis na placek jaglany z odżywką białkową
* Węglowodany w diecie
* Ćwiczenia na nogi w domu dla początkujących bez sprzętu