19 sierpnia 2014 21:37 •
Z CZEGO LICZYMY BIAŁKO ??
1. Z czego liczyć białka? Czy tylko z jajek/ryb/mięsa/twarogu etc, czy też z ryżu, makaronu, bananów itd? dziki za pomoc !
1354
4
dodał odpowiedź 19 sierpnia 2014 21:40
Witaj, moim zdaniem liczy się ze wszystkiego co się zje i wkłada się w bilans, makroskładniki... Chyba że jest tego bardzo mało to po co ??... Ogółem np. torebka 100 gr ryżu ma 7 gr białka więc już warto wliczać... Podsumując moim zdaniem wliczaj wszystko chyba że te ilości są znikome ... POZDRAWIAM :)
dodał odpowiedź 19 sierpnia 2014 22:02
Dzięki za pomoc ! FORMY ŻYCZĘ ! ;D
dodał odpowiedź 19 sierpnia 2014 23:09
Białko wliczaj z produktów pochodzenia zwierzęcego, jak i produktów pochodzenia roślinnego, pamiętaj jednak, że białko pełnowartościowe jest pochodzenia zwierzęcego, więc jego powinno być więcej w diecie.